IGOR
BRAVNIČAR

MEMBRANE

Igor Bravničar na razstavi Membrane razstavlja slike, ki uravnavajo svetlobo z ukrivljenostjo platna, katerega potek je bolj ali manj valovit, barve pa se posledično spreminjajo glede na izpostavljenost svetlobi.
Avtor v svojih delih prepleta oba umetniška izraza. Umetnost v abstraktni obliki doživlja v glasbi, v svojih delih pa jo prevaja v vizualni svet. Z njimi raziskuje filozofske pojme o razmerjih med neskončnostjo, mejami, horizonti in prehodi.
»Moje Membrane so mišljene kot slike, ki regulirajo svetlobo in so v osnovi bele. Bela barva daje oblike materialu in ga obenem uničuje, razgrajuje. Belina, ki je razbila podobo, to brutalnost vrača z nežnimi odsevi barv v volutah platna.« – Igor Bravničar
Slovenski umetnik je začel ustvarjati že v zgodnjem otroštvu. Zanimanje za likovno umetnost je nadgradil z zanimanjem za glasbo, zato se je po končani srednji šoli odločil za študij klavirja. Po diplomi se je začel profesionalno ukvarjati s slikarstvom, javnosti pa se je predstavil leta 1995 z manjšo samostojno razstavo Narcis v ljubljanski galeriji Tizian, leto pozneje pa s samostojno razstavo v Avditoriju Portorož.

© ATELJE GALERIJA 2015