MEMBRANE 2

2. november 2020

Bravničar_poravnana56.jpg
Bravnicar nova 2.jpg
Bravnicar nova 7.jpg
Bravnicar nova 3.jpg
Bravnicar nova 5.jpg
Bravnicar nova 8 belo ozadje 1 dolga noga.jpg
Bravnicar nova 8 belo ozadje 4 dolga noga.jpg

Prepoznavni umetniški jezik Igorja Bravničarja lahko najdemo v prepletanju glasbe in likovnega ustvarjanja, pri čemer umetnost v abstraktni obliki doživlja v glasbi, v vizualni obliki pa s čopičem in platnom raziskuje filozofske pojme neskončnosti, horizontov in meja.

Svoj navdih išče v naravi, pogosto v prostorsko neomejenih meditativnih pokrajinah, kjer se ukvarja s podobami spojitev različnih elementov in odnosi med njimi. V umetniških delih lahko sledimo umetnikovemu stopnjevanju posamezne barvne tonalitete, iskanju smiselnih prehodov med njimi, uravnovešanju tonov, raziskovanju odsevov, svetlobe in senc, ki skupaj tvorijo harmonično celoto.

Na razstavi Membrane 2 so prikazana lahkotna, zračna in eterična dela, ki temeljijo in izhajajo iz avtorjevih prejšnjih opusov Morja, Prehodi in Ambienti, v katerih je razvijal idejo abstraktnih morij, neomejenih prostorov, neskončnosti in brezčasnosti. V opusu Membrane je umetnik platna tudi fizično preoblikoval ter z nanosi barve prikazal valovite površine, ki so ustvarile ambiente, v katerih se združujejo preteklost, sedanjost in prihodnost.

2. november 2020 – 8. april 2021
MEMBRANE 2
Igor Bravničar